

2018 UEC BMX EUROPEAN CUP Rounds 7 & 8 Blegny (BEL), 18-20 May 2018

Timing schedule based on number of entries

Provisional timing schedule

Friday

Timing		Activity
9:00 - 11:00		Rider registration for UEC team managers at Welcome Center
11:00 - 13:00		Rider registration for Chef d'Equipe at Welcome center
16:00 - 16:15		Chef d'Equipe meeting
13:00 - 14:30	90 min	Training block 2 (Challenge riders 13-30+)
14:35 - 15:50	75 min	Training block 1 (Challenge riders 7-12)
15:55 - 16:20	25 min	Training Cruisers (Challenge 24" classes)
16:25 - 17:10	45 min	Training Women Junior & Women Elite
17:15 - 18:00	45 min	Training Men Junior
18:05 - 18:50	45 min	Training Men Elite

Saturday & Sunday

Block 1: Challenge riders 7-12 & all Cruiser classes

Block 2: Challenge riders 13+ Block 3: Championships classes

Timing	Duration	Activity
8:00 - 8:45	45 min	Warm-up with gates Challenge riders block 1
8:50 - ± 10:30		3 Moto's Bloc 1
10:45		Award Ceremony for classes with only moto's
± 10:30 - 11:00	30 min	Warm-up with gates Challenge riders block 2
± 11:00 - 11:10	10 min	Warm-up with gates Women Junior & Elite
± 11:10 - 11:25	15 min	Warm-up with gates Men Junior
± 11:25 - 11:40	15 min	Warm-up with gates Men Elite
± 11:45		3 Moto's Block 2 and Block 3
± 14:15		1/8, 1/4, 1/2 finals (all blocks)
		Finals
		Award ceremony Rounds 7&8 Championship categories
		Award ceremony Rounds 7&8 Challenge categories
Podium ceremony	2018 UEC BMX Overall Ranking Challenge riders 13+ & Cruiser riders*	
Podium ceremony	2018 UEC E	BMX European Cup Teams ranking

^{*2018} UEC BMX Overall Ranking for Championship riders will take place at the 2018 European Championships



